De appelboom

Tijdens één van de uitvaartbeurzen waar wij stonden kwam een oma met haar kleindochter langs. Ze vertelden dat ze zich aan het oriënteren waren op de mogelijkheden van het afscheid.

Na ons verhaal over de Bios Urn™ te hebben aangehoord begon oma te stralen en sprak tot haar kleindochter:

"Dít is het lieverd, oh wat een prachtig idee. Ik wil een appelboom worden. Dan eten jullie later echt oma's appeltaart."

Hopelijk is het nog lang niet zo ver voor deze lieve mevrouw. Maar als het zover komt, zal dit zeker de manier zijn waarop na haar crematie haar nagedachtenis vormgegeven wordt.

oma's appelboom

Geurende roos

Soms krijgen we een verzoek voor een zaailing die niet in het standaard assortiment zit. Dan gaat onze kweker zijn uiterste best doen om de wens in vervulling te laten gaan, zoals het verzoek voor 'een geurende roos'.

"Hallo Dick, 2 weken geleden hebben wij contact gehad over de roos die in de Bios Urn van mijn vader moest. Ik heb jouw advies opgevolgd: Kluit op maat gemaakt en afgelopen zaterdag mert de Bios Urn op het graf van mijn moeder geplant. Ik wil je zeggen dat ik het zeer waardeer dat je zelfs vanaf je vakantie-adres gebeld hebt. De roos is prachtig en de hele familie is onder de indruk van de geur."

 geurende roos

Vlinderstruik

Helaas gebeurt het ook dat een kindje niet mag blijven leven bij de geboorte. Het verdriet dat hiermee gepaard gaat wordt enigszins verzacht met het planten van een Bios Urn™ met een vlinderstruik die vanaf volgend voorjaar prachtige blauwe bloemen zal gaan krijgen en ongetwijfeld door vele vlinders bezocht gaat worden.

Bios Urn met blauwe vlinderstruik

Boom voor Ben

Het gebeurt niet veel, maar Ben wilde zeker zijn dat na zijn overlijden zijn as wordt gebruikt om een mooie kurkeik te laten groeien. Hij heeft daarom alvast een Bios Urn™ in huis gehaald. Dat is ook geen probleem: droog bewaard is de Bios Urn™ oneindig houdbaar.

Ben woont in Portugal en zal daar ook te zijner tijd overlijden. Zijn keuze voor de kurkeik heeft een aantal kanten. Na een werkzaam leven is Ben al een aantal jaren aan het genieten van zijn oude dag en geniet daar ook van het leven met op zijn tijd een Portugees wijntje. Daarnaast is het zo dat in Portugal kurkeiken vallen onder de beschermde boomsoorten. Voortleven als kurkeik is al met al dan ook een mooie gedachte voor Ben en zijn familie, al willen die hem voorlopig nog wel nog even in leven bij zich houden. De foto van Ben bij een volwassen kurkeik is met zijn uitdrukkelijke toestemming hier geplaatst

Ben boom

Ginko biloba voor Indische familie

Enige tijd geleden heeft een familie het afscheid vormgegeven met het planten van een Gingko Biloba boom. Daarbij is de hulp ingeroepen van onze kweker Dick Dorland:

"Beste Dick, Ik laat je even weten dat we afgelopen zaterdag de zaailing hebben geplant. Het was een mooie, liefdevolle en gezellige dag met ook nog lekker nasi goreng en sateh (Indische mensen hè..) en we voelen ons er heel tevreden over.

Waar we ook zeer tevreden over zijn is de betrokkenheid en goede service van jouw kant." 
 

Gingko Biloba in Bios Urn

Certificaat

In Amerika is de Bios Urn™ een reeds veel toegepaste manier van herinneren.

In Amerika is er de Green Burial Council. Dit instituut geeft certificaten uit aan duurzame uitvaartproducten.

Green Burial Council

De Bios Urn™ heeft naar de standaarden van de Green Burial Council het hoogst aantal 'Leafs': 3

 GBC 3 Leafs

Wednesday the 24th - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren