Algemeen

De Bios Urn™ is composteerbaar. Dat betekent dat binnen een jaar de Bios Urn volledig is afgebroken als hij in de volle grond begraven is. Er is lijm, noch kleurstoffen gebruikt in de vervaardiging van de Bios Urn™, die bestaat uit een mengsel van kokosvezels, cellulose en verdichte turf. De Bios Urn™ is het voornaamste product dat BiosUrna verkoopt.

CO2 compensatie

Elke met een Bios Urn™ geplante boom die volgroeit, helpt mee om de CO2 uitstoot die iemand gedurende zijn of haar leven heeft veroorzaakt, te compenseren. Alle kleine beetjes helpen.
Voorbeeld: 1300 vierkante meter bos compenseert de gemiddelde CO2 uitstoot van een gezinsauto op jaarbasis (13.000 km/jaar)

Amerikaans Certificaat

In Amerika is de Bios Urn™ een reeds veel toegepaste manier van herinneren. In Amerika is er de Green Burial Council. Dit instituut geeft certificaten uit aan duurzame uitvaartproducten. De Bios Urn™ heeft naar de standaarden van de Green Burial Council het hoogst aantal 'Leafs': 3. (klik of groene logo hieronder en zie onder categorie 'Urns') 

 Green Burial Council    GBC3 Leafs

Troostlolly's

Van de Troostlolly's blijft alleen het dunne cellofaantje om de lolly over, dat er noodzakelijkerwijs omheen zit omdat het een etenswaar product is. Het stokje vergaat volledig zodra het is ingegraven in een bloempot of volle grond en er groeit een mooie bloem of nuttig keukenkruid uit.

Troostlolly

Verpakkingsmateriaal

Het verpakkingsmateriaal van de omdozen waarmee de verkooppunten de Bios Urn™ is precies op maat gemaakt zodat er geen extra vulmateriaal bij hoeft. Daarnaast zijn de dozen gemaakt van gerecycled karton wat stukken minder belastend is voor het milieu dan karton uit nieuwe grondstoffen.

Logistiek

De logistiek wordt verzorgd door jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. die afstand is er vanwege het hebben van een aandoening in het autistisch spectrum. Hierin werken wij samen met WerkWent, een bedrijf gespecialiseerd in het begeleiden van deze jongeren.

Groene Zaken 

Wij zijn lid van hét platform voor duurzame bedrijven:

Logo GroeneZaken

Stichting Ambulancewens

BiosUrna steunt het goede werk van Stichting Ambulancewerk. Deze stichting maakt het mogelijk dat niet meer mobiele, terminaal zieke mensen hun laatste levenswens kunnen vervullen. Met ruim 200 medisch geschoolde vrijwilligers en speciale ambulances vervullen zij deze wensen. Voor elke Bios Urn™ die door ons verkocht wordt op een Uitvaartbeurs, doneren wij de marge aan deze mooie stichting.

Klik op het logo om naar de website te gaan en meer te weten te komen over deze Stichting

stichting Ambulancewens

 

Friday the 21st - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren