De Kelten geloofden dat de geboortedatum van iemand bepaalde wat diens levensloop, karakter en persoonlijkheid is. De Kelten deelden het jaar in 39 perioden van maximaal 10 dagen. Zo komen ze tot 21 verschillende boomsoorten en bijbehorende betekenis. De Kelten hadden vier heilige bomen met ieder hun eigen geboortedag:
de eik (21 maart)
de berk (24 juni)
de olijf (23 september)
de beuk (22 december)

Welke boom hoort bij u of bij een dierbare die overleden is?

Zoek de geboortedatum op en klik daarna op de boom die erachter staat voor de Keltische beschrijving. Ligt een geboortedatum dicht tegen het begin van een volgende tijdspanne van 10 dagen, dan kunnen ook eigenschappen van de daarbij behorende boom deels van toepassing zijn.

Één van deze bomen als zaailing voor de Bios Urn™?

Niet alle bomen die opgenomen zijn in de Keltische bomenkalander zijn direct uit voorraad leverbaar om met de Bios Urn™ gebruikt te worden om zo een passende herinnering aan een overledene te laten groeien. Deze kunnen echter wel besteld worden. Neem voor levertijden en prijzen even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06 55182365.

 

januari
1 t/m 11 januari Dennenboom
12 t/m 24 januari Olm
25 t/m 30 januari Cipres

februari
1 t/m 3 februari Cipres
4 t/m 8 februari Populier
9 t/m 18 februari Ceder
19 t/m 28 februari Pijnboom

maart
1 t/m 10 maart Treurwilg
11 t/m 20 maart Lindeboom
21 maart Eik
22 t/m 31 maart Hazelaar

april
1 t/m 10 april Lijsterbes
11 t/m 20 april Es
21 t/m 30 april Walnotenboom

mei
1 t/m 14 mei Populier
15 t/m 24 mei Kastanjeboom
25 t/m 31 mei Es

juni
1 t/m 3 juni Es
4 t/m 13 juni Haagbeuk
14 t/m 23 juni Vijgenboom
24 juni Berk
25 t/m 30 juni Appelboom

juli
1 t/m 4 juli Appelboom
5 t/m 14 juli Dennenboom
15 t/m 25 juli Olm
26 t/m 31 juli Cipres

augustus
1 t/m 4 augustus Cipres
5 t/m 13 augustus Populier
14 t/m 23 augustus Ceder
24 t/m 31 augustus Pijnboom

september
1 en 2 september Pijnboom
3 t/m 12 september Treurwilg
13 t/m 22 september Lindeboom
23 september Olijfboom
24 t/m 30 september Hazelaar

oktober
1 t/m 3 oktober Hazelaar
4 t/m 13 oktober Lijsterbes
14 t/m 23 oktober Esdoorn
24 t/m 31 oktober Walnotenboom

november
1 t/m 11 november Walnotenboom
12 t/m 21 november Kastanjeboom
22 t/m 30 november Es

december
1 december Es
2 t/m 11 december Haagbeuk
12 t/m 21 december Vijgenboom
22 december Beukenboom
23 t/m 30 december Appelboom

Eigenschappen per boom
Appelboom (de Liefde)

appelboom

Tengere bouw, veel charme, aantrekkingskracht, aangename aura, flirterig, avontuurlijk, gevoelig, altijd verliefd, wil liefhebben en liefgehad worden, trouw, tedere partner, erg gul, wetenschappelijke taltenten, leeft voor vandaag, een zorgeloze filosoof met fantasie.

Berk (de Inspiratie)

berk

Levendig, aantrekkelijk, elegant, vriendelijk, bescheiden, houdt niet van extremen, verafschuwt vulgariteit, houdt van leven in de nartuur en stilte, niet erg gepassioneerd, fantasievol, beetje ambitieus, creëert een serene en tevreden atmosfeer.

Beukenboom (de Creativiteit)

beukenboom

Heeft goede smaak, is bezorgd over zijn/ haar uiterlijk, materialistisch, goede organisatie van leven en carrière, economisch, goede leider, neemt geen onnodige risico's, redelijk, uitstekende levenspartner, dol op fit blijven (sport, diëten, enz. ). 

Ceder (het Zelfvertrouwen)

ceder

Zeldzame schoonheid, weet zich aan te passen, houdt van luxe, goede gezondheid, absoluut niet verlegen, heeft de neiging op anderen neer te kijken, zelfbewust, vastberaden. ongeduldig, houdt ervan indruk te maken op anderen, multi-getalenteerd, vlijtig, bezit een gezond optimisme, wacht op die ene ware liefde, is in staat om snelle besluiten te nemen.

Cipres (de Trouw)

cipres

Sterk, gespierd, plooibaar, neemt wat het leven te bieden heeft, tevreden, optimistisch, verlangt naar geld en waardering, haat eenzaamheid, gepassioneerde minnaar/minnares die niet snel tevreden is, trouw, heetgebakerd, weertbarstig, schoolmeesterachtig, zorgeloos.

Dennenboom (de Mysterieuze)

dennenboom

Buitengewone smaak, waardigheid, gekunsteld, houdt van alles dat mooi is, humeurig, koppig, neigt naar egoïsme maar houdt van degenen die hem of haar na staan, nogal bescheiden, erg ambitieus, getalenteerd, vlijtig, ontevreden minnaar/minnares, heeft veel vriienden én veel vijanden, erg betrouwbaar.

Es (de Ambitie)

Es

Buitengewoon aantrekkelijk, lvendig, impulsief, veeleisend, houdt niet van kritiek, ambitieus, intelligent, getalenteerd, houdt ervan het lot te tarten, kan egoïstische zijn, erg betrouwbaar, liefhebber van vorzichtigheid, brein reageert soms over het hart, neemt het partnerschap erg serieus.

Esdoorn (onafhankelijkheid van Geest)

esdoorn

Geen gewoon persoon,vol met fantasie en orginaliteit, verlegen en gereserveerd, ambitieus, trots, zelverzekerd, hongerig naar nieuwe ervaringen, soms nerveus, heeft veel complexiteiten, goed geheugen, leert gemakkelijk, gecompliceerd liefdesleven, wil graag indruk maken.

Eik (de Moedige)

eik

Robuust karakter, dapper, sterk, meedogenloos, onafhankelijk, verstandig, houdt niet van veranderingen, houdt zijn of haar beide voeten stevig op de grond, een actief persoon.

Haagbeuk (van Goede smaak)

Haagbeuk Carpinus Betulus

Van koele schoonheid, let op zijn of haar uiterlijk en conditie, goede smaak, is niet egoïstisch, maakt het leven zo comfortabel mogelijk, leidt een redelijk en gedisciplineerd leven, zoekt vriendelijkheid en erkenning in een partner, droomt van ongewone minnaars/minnaressen, is zelden gelukkig met zijn of haar gevoelens, wantrouwt meeste mensen, is nooit zeker van zijn beslissingen, erg nauwgezet.

Hazelaar (de Buitengewone)

hazelaar

Charmant, niet veeleisend, erg begripvol, weet hoe een indruk te maken, actieve strijd(st)er voor de sociale zaak, populair, stemmig, wispelturige minaar/minnares, eerlijk, tolerante partner, nauwgezet, gevoel voor oordeel.

Kastanjeboom (de Eerlijkheid)

kastanjeboom

Van ongewone schoonheid, wil geen indruik maken op anderen, goed gevoel van gerechtigdheid, levendig, geïnteresseerd, een geboren diploma(a)t(e), raakt gemakkelijk geïrriteerd, wordt snel gevoelig in gezelschap, vaak door gebrek aan zelfvertrouwen, gedraagt zich soms superieur, voelt zich niet altijd begrepen, heeft maar 1 liefde in zijn/haar leven, heeft moeite met het vinden van een partner.

Lindeboom (de Twijfel)

lindeboom

Accepteert wat het leven geeft op een bedaarde wijze, haat vechten, stress en arbeid, heeft een hekel aan luiheid en ledigheid, zacht en bedaard, maakt offers voor vrienden/vriendinnen, veel talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze tot ontplooiing te te brengen, vaak jengelend en klagerig, erg jaloers, maar trouw.

Lijsterbes (de Gevoeligheid) 

lijsterbes

Volmet charme, opgewekt, niet egoïstisch, houdt ervan om aandacht te trekken, houdt van het leven, beweging, rusteloosheid, compliacties, is zowel afhankelijk als onafhankelijk, goede smaak, artistiek, gepassioneerd, emotioneel, goed gezelschap, vergeeft niet.

Olm (de Grootmoedigheid)

olm

Plezierige vorm, smaakvolle kleding, bescheiden eisen, heeft de neiging fouten te vergeven, houdt ervan om te leiden, maar niet om te gehoorzamen, eerlijke en trouwe partner, houdt ervan beslissingen te nemen te nemen voor anderen, grootmoedig, gul, goed gevoel voor humor, praktisch.

Olijfboom (de Wijsheid)

olijfboom

Houdt van de zon, warmte, vriendelijke gevoelens, redelijk, evenwichtig, ontwijkt agressie en geweld, tolerant, opgewekt, kalm, goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, gevoelig, meevoelend, vrij van jaloezie, houdt van lezen en het gezelschap van wereldse mensen.

Populier (de Onzekerheid)

populier

ziet er erg decoratief uit, niet erg zelfverzekerd, alleen dapper als dat nodig is, heeft welwillendheid en plezierige omgeving nodig, erg kieskeurig, vaak eenzaam, grote vijandigheid, artistieke aard, kan goed organiseren, neigt naar filosofie, betrouwbaar in elke situatie, neemt het partnerschap serieus.

Pijnboom (de Speciale)

pijnboom

Houdt van aangenaam gezelschap, er robuust, weet hoe hij/zij het leven comfortabel moet maken, erg actief, natuurlijk, goed gezelschap, maar zelden vriendelijk, wordt snel verliefd maar de vlam dooft snel, geeft snel op, alles valt tegen tot hij/zij het ideaal heeft gevonden, betrouwbaar, praktisch.

Treurwilg (de Melancholie)

treurwilg

mooi, maar vol met melancholie, aantrekkelijk, erg meevoelend, houdt van alles wat mooi en smaakvol is, houdt van reizen, een dromer, rusteloos, wispelturig, eerlijk, kan beïnvloed worden maar is niet makkelijk om mee te leven, veeleisend, goede intuïtie, lijdt in de liefde maar vindt sons een verankerende partner.

Vijgenboom (De Gevoeligheid)

vijgenboom

Erg sterk, eigenzinnig, onafhankelijk, laat geen tegenstrijdigheden toe in argumenten, houdt van het leven, zijn/haar familie, kinderen en dieren, een beetje een sociale vlinder, goed gevoel voor humor, houdt van ledigheid en luiheid, is van een praktische aard, intelligent.

Walnotenboom (de Passie)

walnotenboom

Meedogenloos, vreemd, vol contrasten, vaak egoïstisch, aggressief, nobel, brede horizon, onverwachte reacties, spontaan, ongelimiteerde ambities, niet flexibel, moeilijke en ongewone partner, niet altijd geliefd maar wel vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers, gepassioneerd, maakt geen compromissen.

Wednesday the 24th - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren