Niet iedereen heeft een tuin. Een balkon of terras kan dan ook een mooie plek zijn om een dierbare te herinneren met een een mooie heester of boom die in een bloembak goed gedijt.

De Douglas bloembak voor de Bios Urn™

Speciaal voor de Bios Urn™ is een houten bloembak ontwikkeld, vervaardigd uit 30 mm dik gedroogd, geschaafd en geschuurd Douglas hout. Afmetingen 80 cm hoog, 60 cm breed en 60 cm diep. De bak staat op wieltjes en is voorzien van:

- binnenbekleding van vijverfolie om doorlekken tegen te gaan
- isolatielaag voor bescherming tegen vorst
- watermeter
- afvoerpijpje voor overtollig water
- waterscheidingsfolie
- kleikorrels voor de onderlaag van 10 cm

wieltjes onderkant Douglas Bloembak

Welke potgrond?

De soort potgrond is afhankelijk van de keuze van de zaailing. Er gaat ongeveer 250 liter potgrond in de Douglas bloembak voor de Bios Urn™, rekeninghoudend met de 10 cm laag kleikorrels en de Bios Urn™. Advies is om wat turf door de grond te mengen om het vochtgehalte optimaal te reguleren. bij bestellen adviseren wij u graag over de soort potgrond, gegeven uw keuze voor een zaailing.

Kleur
De Douglas bloembak voor de Bios Urn™ wordt gladgeschuurd, maar onbehandeld geleverd. In de loop der tijd verkleurt de bloembak tot grijs. Wilt u de kleur behouden zoals deze is geleverd, dient de bloembak gelakt te worden en regelmatig opnieuw in de lak gezet te worden. 

Water geven
Een plant of boom in een bak heeft regelmatig water nodig. Maar als de bak buiten staat, kan het ook wel eens zodanig lang en stevig regenen dat er teveel water in de bak komt te staan. Daar is aan gedacht in de Douglas Bloembak voor de Bios Urn™. In onderstaande tekening  met een dwarsdoorsnede van de Douglas bloembak voor de Bios Urn™ ziet u tussen de kleikorrellaag en de aarde een waterscheidingsfolie. Dat zorgt ervoor dat er precies genoeg water in de kleikorrellaag komt maar niet in de aarde laag. De wortels van de zaailing groeien door de waterscheidingsfolie om het benodigde vocht op te nemen. Overtollig water loopt weg door het afvoerpijpje. De watermeter geeft aan of er voldoende water in de bak is. 

Douglas bloembak-voor de Bios Urn doorsnede

U kunt rustig een maand weg
Door het uitgekiende watersysteem kunt u rustig een maand weg zijn zonder zorgen te hebben over de waterhuishouding van de Douglas bloembak voor de Bios Urn™. 

De Bios Urn™ in de bloembak zetten met een zaailing

Uiteraard zijn wij u desgewenst hierbij van dienst. Neem contact op hiervoor en kruis op het formulier aan 'Plaatsing in Douglas Bloembak'

Wat kost de Douglas bloembak voor de Bios Urn™ 

Deze speciaal voor de Bios Urn™ ontwikkelde bloembak kost, inclusief levering overal in Nederland, € 350.

Levertijd:

De Douglas Bloembak voor de Bios Urn™ wordt op bestelling vervaardigd. De levertijd is derhalve 2 tot 3 weken.

Een andere bloembak, kan dat ook dan?

Dat kan uiteraard, de minimaal aanbevolen afmetingen zijn: doorsnede 60 cm, hoogte 80 cm met gelijksoortige watervoorzieningen. Dan past de Bios Urn™ en goed in. Vergaat een Bios Urn™ in de volle grond tussen de 6 tot 9 maanden, in een pot duurt dit wel een paar jaar.

Op aanvraag kan de Douglas bloembak voor de Bios Urn™ ook in andere formaten geleverd worden.

Assortiment zaailingen voor Bloembak geschikte planten en heesters:

Flessenborstelstruik -  Fothergilla-major

Flessenborstelstruik-Fothergilla-major.

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die vooral in de herfst van zijn of haar leven tot volle bloei kwam en toen werd opgemerkt door een positieve levensinstelling. De favoriete kleur was wit, maar schuwde op latere leeftijd ook fellere kleuren niet.

Kenmerken:
De flessenborstelstruik krijgt spectaculaire herfstkleuren variërend van geel, oranje en felrood. De witte ronde bloemen, die alleen uit meeldraden bestaan, geuren heerlijk. De flessenborstelstruik is een langzame groeier.

Bloeitijd: April-mei 

Grondsoort: De flessenborstelstruik heeft voorkeur voor humusrijke grond 

Standplaats: Halfschaduw en zon

Hoogte: De flessenborstelstruik is een brede struik die tot 150 cm hoog kan worden.

Foto: Volwassen heester

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.                   

Doorbloeiende Roze Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Pink

Doorbloeiende-Roze-Hortensia-Hydrangea-macrophylla-Forever-Ever-Pink

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zelf niet op de voorgrond trad, maar wel door anderen erg werd gewaardeerd om wie hij of zij was en dat uitstraalde. En voor wie de kleur roze een speciale betekenis had.

Kenmerken:
Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. Deze hortensia soort bloeit niet zo uitbundig als de gewone hortensia’s maar wel over een langere periode. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea Forever & Ever bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. De hortensia snoeit u het best in het vroege voorjaar of aan het einde van de winter. U hoeft bij een Forever & Ever hortensia niet specifiek te letten op waar u knipt. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terugsnoeit hoe groter hij de nieuwe scheuten ontwikkelt. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder. De plant kan dan uitgroeien tot een hoogte van 120 centimeter en soms zelfs iets hoger. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

Bloeitijd: Juni tot vorst.

Grondsoort: Als de hortensia in de volle zon staat, is vochthoudende grond van belang. Bij plaatsing in halfschaduw, de meest natuurlijke plek, is in principe elke iets zure grondsoort geschikt.

Standplaats: Halfschaduw is meest optimaal, volle zon kan ook (zie bij grondsoort).

Hoogte: Een hortensia wordt tussen de 1 en 1,20 hoog.

Foto: Bloem van de Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Pink.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Doorbloeiende Blauwe Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Blue

Doorbloeiende-Blauwe-Hortensia-Hydrangea-macrophylla-Forever-Ever-Blue

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zelf niet op de voorgrond trad, maar wel door anderen erg werd gewaardeerd om wie hij of zij was en dat uitstraalde. En voor wie de kleur blauw een speciale betekenis had.

Kenmerken:
Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. Deze hortensia soort bloeit niet zo uitbundig als de gewone hortensia’s maar wel over een langere periode. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea Forever & Ever bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. Hortensia snoeit u het beste in het vroege voorjaar of aan het einde van de winter. U hoeft bij een Forever & Ever hortensia niet specifiek op te letten waar u knipt. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terugsnoeit deze grotere scheuten ontwikkelt dan wanneer u de plant licht snoeit. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder. De plant kan dan uitgroeien tot een hoogte van 120 centimeter en soms zelfs iets hoger. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

Bloeitijd: juni tot vorst.

Grondsoort: Als de hortensia in de volle zon staat, is vochthoudende grond van belang. Bij plaatsing in halfschaduw, de meest natuurlijke plek, is in principe elke iets zure grondsoort geschikt.

Standplaats: Halfschaduw is meest optimaal, volle zon kan ook (zie bij grondsoort). 

Hoogte: Een hortensia wordt tussen de 1 en de 1,20 hoog.

Foto: Bloem Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Blue.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Doorbloeiende Rode Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Red

Doorbloeiende-Rode-Hortensia-Hydrangea-macrophylla-Forever-Ever-Red

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zelf niet op de voorgrond trad, maar wel door anderen erg werd gewaardeerd om wie hij of zij was en dat uitstraalde.

Kenmerken:
Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. Deze hortensia soort bloeit niet zo uitbundig als de gewone hortensia’s maar wel over een langere periode. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea Forever & Ever bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. Hortensia snoeit u het beste in het vroege voorjaar of aan het einde van de winter. U hoeft bij een Forever & Ever hortensia niet specifiek op te letten waar u knipt. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terugsnoeit deze grotere scheuten ontwikkelt dan wanneer u de plant licht snoeit. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

Bloeitijd: Juni tot vorst.

Grondsoort: Als de hortensia in de volle zon staat, is vochthoudende grond van belang. Bij plaatsing in halfschaduw, de meest natuurlijke plek, is in principe elke iets zure grondsoort geschikt.

Standplaats: Halfschaduw is meest optimaal, volle zon kan ook (zie bij grondsoort). 

Hoogte: Een hortensia wordt tussen 1 en de 1,20 hoog.

Foto: Bloem Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ Red.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Doorbloeiende Witte Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ White

Doorbloeiende-Witte-Hortensia-Hydrangea-macrophylla-Forever-Ever-White

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zelf niet op de voorgrond trad, maar wel door anderen erg werd gewaardeerd om wie hij of zij was en dat uitstraalde. Wit was een bijzondere kleur voor hem of haar.

Kenmerken:
Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. Deze hortensia soort bloeit niet zo uitbundig als de gewone hortensia’s maar wel over een langere periode. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea Forever & Ever bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. ‘Forever & Ever’ hortensia’s zijn geschikt voor vakbeplanting maar doen het ook prima op het terras in een pot of op het balkon. Hortensia snoeit u het beste in het vroege voorjaar of aan het einde van de winter. U hoeft bij een Forever & Ever hortensia niet specifiek op te letten waar u knipt. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terugsnoeit deze grotere scheuten ontwikkelt dan wanneer u de plant licht snoeit. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

Bloeitijd: Juni tot vorst.

Grondsoort: Als de hortensia in de volle zon staat, is vochthoudende grond van belang. Bij plaatsing in halfschaduw, de meest natuurlijke plek, is in principe elke iets zure grondsoort geschikt.

Standplaats: Halfschaduw is meest optimaal, volle zon kan ook (zie bij grondsoort). 

Hoogte: Een hortensia wordt tussen de1 en de 1,20 hoog.

Foto: Bloem Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’ White.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 6% BTW.  

Hortensia 'Deep Purple Dance' - Hydrangea macrophylla 'Deep Purple Dance'

Hortensia-Deep-Purple-Dance-Hydrangea-macrophylla-Deep-Purple-Dance

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zelf niet op de voorgrond trad, maar wel door anderen erg werd gewaardeerd om wie hij of zij was en dat uitstraalde. Voor wie de kleur paars een speciale betekenis had.

Kenmerken:
De Hydrangea macrophylla ‘Deep Purple Dance’ is het paradepaardje uit de Music Collection®. Van oorsprong is de serie ontstaan met de ontdekking van dit soort uit een aantal kruisingen. De ‘Deep Purple Dance’ is een donkerpaarse, rijkbloeiende plant waarbij de bloemknoppen zich razendsnel ontwikkelen. De plant is winterhard maar verliest wel zijn blad. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terugsnoeit deze grotere scheuten ontwikkelt dan wanneer u de plant licht snoeit. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder.

Bloeitijd: Zomerbloeier.

Grondsoort: Als de hortensia in de volle zon staat, is vochthoudende grond van belang. Bij plaatsing in halfschaduw, de meest natuurlijke plek, is in principe elke iets zure grondsoort geschikt.

Standplaats: Halfschaduw, Schaduw, Zon.

Hoogte: Deze hortensia wordt zonder snoeien tussen de 150cm en 200 cm hoog.

Foto: Bloem Hydrangea macrophylla 'Deep Purple Dance'.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Gele brem – Cytisus Allgold

Gele brem -Cytisus Allgold

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die van de zee en de kust hield, goed alleen kon zijn, maar gezelschap niet schuwde. Ook hield degene van de zon.

Kenmerken:
De gele brem is een middelgrote halfwintergroene bremsoort met een brede bossige opgaande groei. De gele brem kan goed in de wind en is ook tolerant voor zeewind. Snoeien gebeurt, indien gewenst na de bloei. In de herfst versieren olijfgroene zaadpeulen deze brem. Kan zowel solitair geplant worden als tussen andere planten.

Bloeitijd: mei-juni

Grondsoort: alle grondsoorten, iets zurige grond heeft de voorkeur

Standplaats: Zon

Hoogte: De gele brem wordt 1 tot 1,5 meter hoog, kan wel wat breed worden

Foto: Gele brem in bloei

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.

 
Bezembrem – Cytisus Apricot

Bezem brem Cytisus Apricot

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die al snel in zijn of haar leven tot volle wasdom kwam en dat bleef. Kon tegen een stootje als het wat minder ging met haar of hem.

Kenmerken
De bezembrem groeit al snel uit tot een robuuste, overvloedig groeiende heester. Kan goed tegen de droogte en is een aantrekkelijke heester voor allerlei insecten. De bloemetjes hebben de kleur van een abrikoos: geel met zacht roze/rood.

Bloeitijd: april-mei

Grondsoort: alle grondsoorten, wel waterdoorlatend

Standplaats: Zon

Hoogte na 10 jaar: 1 tot 1,5 meter

Foto: Bloeiende Bezembrem

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 

€ 30,00 incl. 9% BTW. 

Witte brem – Cytisus White Lion

Witte brem Cytisus White Lion

 Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zich graag omringde met mensen die van hem of haar hielden. Bereid tot nieuwe dingen maar vasthoudend aan eigen waarde. Wit past bij haar of hem.

Kenmerken: 
De witte brem is een rijkbloeiende heester met geurende helderwitte bloempjes met op de vlag soms fijne rode streepjes. Hij is goed winterhard, maar verliest dan wel blad. Snoeien kan na de bloei, maar oude takken met rust laten. De geurende bloempjes zijn giftig voor mensen.

Bloeitijd: april-mei

Grondsoort: Alle grondsoorten, iets zurig heeft de voorkeur

Standplaats: Volle zon

Hoogte: Een witte brem wordt tussen de 120 en 150 cm hoog

Foto: Bloeiende witte brem

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Chinees Klokje – Forsythia Intermedia Weekend

FORSYTHIA-INTERMEDIA-WEEKEND

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die al vroeg in het jaar genoot van de eerste voorjaartekenen. Uitbundig persoon van wie geel een favoriete kleur was. Iemand die ondanks tegenslagen in het leven telkens weer terugkwam met een zonnig humeur en optimisme.

Kenmerken:

De Forsythia intermedia Weekend is een bekende sierheester. De plant groeit uitbundig waarbij de gele bloementjes mooi contrasteren met de donkerbruine takken. Omstreeks mei verschijnt het blad van de plant. Dat is ovaal groen en heeft een gezaagd randje. Na de herfst valt dit blad af. De plant is goed winterhard.

Bloeitijd: vroege voorjaar: februari tot april

Grondsoort: de wat drogere grondsoorten.

Standplaats: Zon, Halfschaduw

Hoogte: Uiteindelijk kan deze heester tot 1 meter 75 meter worden. Na de bloei terugsnoeien om bloei te behouden voor volgend jaar

Foto: Volwassen boom in bloei.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Rode Camellia - Camellia japonica Dubbel Rood

Camellia-Camellia-japonica-Dubbel-Rood

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die al in het vroege voorjaar opbloeide, hield van felle kleuren. ’s-Winters niet op zijn of haar best als het echt heel koud werd, maar met voldoende gezelschap en aandacht daar doorheen kwam. Voor de rest zelfredzaam, openstaand voor wat tips qua gedrag en uiterlijk.

Kenmerken:
De Camellia japonica Dubbel Rood is een sierlijke struik. Als u een struik zoekt die zijn blad behoudt in de winter en in het voorjaar tevens mooi bloeit, dan is de Camellia japonica Dubbel Rood een goede kandidaat. Deze struik zal zijn prachtig glimmende, groene bladeren in de winter behouden. Van februari tot april kunt u al genieten van de bloei. De bloemen zijn groot, bolvormig en hebben een roosachtige vorm met een opvallende rode kleur. Dit zorgt voor een kleurrijk geheel nog voor de lente echt begonnen is. Wordt het kouder dan graag beschermen. Het onderhouden van de Camellia japonica Dubbel Rood is gemakkelijk en vergt weinig tijd. Je snoeit de struik enkel voor vormbehoud. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei.

Bloeitijd: tussen november en maart

Grondsoort: Het is belangrijk dat de grond waarop de camelia Dubbel Rood groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. Tijdens de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik dan voldoende water.

Standplaats: Zon of halfschaduw.

Hoogte: De Camelia Dubbel Rood wordt ongeveer 200 cm hoog, maar kan korter gesnoeid worden

Foto: Bloem Camellia japonica Dubbel Rood.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW. 

Witte Camellia - Camellia japonica Dubbel Wit

Camellia-japonica-dubbel-wit

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die al in het vroege voorjaar opbloeide, niet hield van zo felle kleuren, maar vooral van wit. ’s-Winters niet op zijn of haar best als het echt heel koud werd, maar met voldoende gezelschap en aandacht daar doorheen kwam. Voor de rest zelfredzaam, openstaand voor wat tips qua gedrag en uiterlijk.

Kenmerken:
De Camellia japonica Dubbel Wit is een sierlijke struik. Deze struik geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin.  Als u een struik zoekt die zijn blad behoudt in de winter en in het voorjaar tevens mooi bloeit, dan is de Dubbel Wit een goede kandidaat. Deze struik zal zijn prachtig glimmende, groene bladeren in de winter behouden. Van februari tot april kunt u al genieten van de bloei. De bloemen zijn groot, bolvormig en hebben een roosachtige vorm met een opvallende witte kleur. Dit zorgt voor een kleurrijk geheel nog voor de lente echt begonnen is. De struik is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -10˚C overleven. Wordt het kouder dan graag beschermen. Het onderhouden van de Dubbel wit is gemakkelijk en vergt weinig tijd. Je snoeit de struik enkel voor vormbehoud. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei.

Bloeitijd: tussen november en maart

Grondsoort: Het is belangrijk dat de grond waarop de Camellia japonica Dubbel Wit groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. Tijdens de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik dan voldoende water.

Standplaats: Zon of halfschaduw.

Hoogte: Camellia japonica Dubbel Wit kan 200 cm worden, maar is goed korter te snoeien.

Foto: Bloem Camellia japonica Dubbel Wit

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Blauwbloeiende Amerikaanse sering - Ceanothus 'Blue Mound'

/Blauwbloeiende-Amerikaanse-sering-Ceanothus-Blue-Mound

Voor wie:
Ter herinnering aan een echte zomerfan die in die tijd volop genoot en dat aan hem of haar ook te zien was. Daarentegen iemand die tijdens langdurige, koude winters genoot van veel aandacht en die daardoor doorstond. Ter herinnering aan iemand voor wie blauw één van de lievelingskleuren was.

Kenmerken:
De heuvelvormige groenblijvende struik bloeit in het voorjaar. Het donkergroene glimmende blad is fijn getand. Geschikt op een warme droge plek, bij een zonnige en koude winter beschermen met jute. Bloeit in de maanden juni, juli en augustus uitbundige met blauwe bloemen. Snoeien in het voorjaar, als de vorst voorbij is. De Ceanothus ‘Blue Mound’ is gemakkelijk te onderhouden. Snoei de struik elk jaar na de bloei (2x snoeien?) een stuk terug. Door het snoeien houd je de struik vol en compact. De snoei is ook belangrijk aangezien de meeste en grootste bloemen verschijnen op éénjarige uitlopers. De ‘Blue Mound’ is redelijk winterhard en zal vele Hollandse winters overleven. Extreme winters zal de kans op overleven voor de struik verkleinen.

Bloeitijd: Juni tot en met Augustus.

Grondsoort: Vruchtbare, vocht doorlatende grond.

Standplaats: Zon of halfschaduw.

Hoogte: Amerikaanse sering wordt ongeveer 75 tot 150cm hoog.

Foto: Volwassen heester.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW

Boeren Jasmijn - Philadelphus Virginal

Boeren-Jasmijn-Philadelphus-Virginal

Voor wie:
De naam 'jasmijn' is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat 'geschenk van God' betekent. Voor iemand die als zodanig herinnerd wil worden is de jasmijn een goede keuze. Ook voor iemand die het niet uitmaakte hoe koud het werd in de winter, maar dat goed doorstond. Ook ter herinnering aan iemand die in toom gehouden moest worden om juist daardoor tot volle bloei te komen.

Kenmerken:
De Nederlandse naam is Boerenjasmijn, familie van de Philadelphaceae. De bloemkleur is wit gevuld. De bladeren zijn groen. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. De jasmijn kan wel wat snoei gebruiken. Ze groeien erg snel en na enige jaren verandert de veelal vrij strakke, opgaande vorm in een brede, uitgezakte. Om de mooie vorm van de jonge plant te behouden snoeien we haar dan ook na de bloei. Daarbij verwijderen we elk jaar een kwart van de oudste takken. We beginnen met de oudste takken in het centrum van de plant om zo voor meer licht te zorgen. Dat bevordert de scheutvorming en daarmee tevens de bloei.

Bloeitijd: juni.

Grondsoort: Vruchtbare, vocht doorlatende grond.

Standplaats: Zon of halfschaduw.

Hoogte: De jasmijn wordt ongeveer 150cm hoog.

Foto: Volwassen Philadelphus Virginal heester.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Rood Peperboompje - Daphne-mezereum

/peperboompje-Daphne-mezereum

Voor wie: Ter herinnering aan iemand die zeldzame eigenschappen had. Iemand die je er niet veel tegenkomt in je leven.

Kenmerken:
Het rood peperboompje staat op de Nederlandse Rode Lijst van planten als zeer zeldzaam en matig in aantal afgenomen. De plant komt van nature voor in Eurazië. Ook wordt de plant vanwege haar aantrekkelijke bloemen in de siertuin gebruikt en is (wordt) van daaruit door de witte kwikstaart en lijsters in het wild verspreid. De plant heeft doffe, soepele bladeren, die 3 tot 8 cm bij 1 tot 2 cm groot zijn. 's Winters is de struik kaal.

De rode vrucht lijkt op een steenvrucht, is 0,7-1,2 cm groot en zeer giftig voor de mens door de aanwezigheid van daphnine, mezereïne en daphnetoxine in met name de bessen en twijgen. Slachtoffers krijgen het gevoel verstikt te worden. De verse twijgen kunnen bij gevoelige personen huiduitslag of eczeem veroorzaken. Vogels hebben geen last van het vergif.

Bloeitijd:
Het rood peperboompje bloeit op het kale hout van februari tot april en soms ook al in december met sterk geurende, lichtpaarse, 1-1,5 cm grote bloemen, die in de bladoksels zitten.

Grondsoort: Het liefst op vochtige kalkrijke grond.

Standplaats: Zon, halfschaduw.

Hoogte: Het rood peperboompje wordt 30 tot 80 (soms tot 150) cm hoog.

Foto: volwassen peperboompje

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.

Specerijstruik - Calycanthus-floridus

Specerijstruik-Calycanthus-floridus

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die van zomer(-fruit) hield en voor wie de zomer als meest fijne periode van het jaar was.

Kenmerken:
Een andere naam voor de specerijstruik is 'meloenboompje'. De typisch lekkere geur van meloen is goed te ruiken tijdens de bloei. De knoppen zijn voor het uitkomen bruinviltig en klein van stuk. De bloembladen zijn 4 - 5 cm groot en hebben een warm roodbruine kleur. 

Bloeitijd: De specerijstruik heeft een lange bloeitijd: In juni begint de bloei. Eind september begin oktober eindigt de bloei. Uitgebloeide bloemen zijn veranderd in bruinzwarte vruchtenbottels.

Grondsoort: Op alle voedselrijke gronden groeit de specerijstruik goed.

Standplaats: Een plaats in de volle zon is echt nodig; het is een warmteminnaar.

Hoogte: De specerijstruik wordt 1,5 - 3 m hoog en ongeveer 1,5 - 2 m breed.

Foto: Takken Calycanthus-floridus.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Blauwe Vlinderstruik- Buddleia davidii 'Empire Blue'

Blauwe-Vlinderstruik-Buddleia-davidii-Empire-Blue

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zich openstelde voor kwetsbare medemens en daardoor groeide en bloeide tijdens het leven. Paars paste bij deze persoon.

Kenmerken: 
De plant heeft zijn naam niet voor niets gekregen, de vlinderstruik is een echte vlinderlokker. Vooral de dagpauwoog, kleine vos en koolwitjes zitten er graag en lang nectar te drinken. In het zuiden van ons land is ook de koninginnenpage een regelmatige bezoeker. Minder bekend is dat de struik ook ’s nachts in trek is. De gamma-uil, een trekvlindertje uit Zuid-Europa is in juli met vele duizenden in Nederland aanwezig en overdag zie je ze ook al regelmatig vliegen. Als het donker wordt zijn ze rondom de bloeiende vlinderstruik bloemen te vinden. Deze nachtvlinder gaat er niet vaak echt op zitten, maar hangt er een beetje voor terwijl hij met zijn voorpoten probeert wat houvast te krijgen. Ondertussen verdwijnt de lange roltong diep in de bloem om er maar zoveel mogelijk voedsel uit te halen. Deze vlinderstruik (bladverliezend) kan ongesnoeid na enkele jaren tot zeker 4 m hoog uitgroeien, waarbij de bloemen dan helemaal bovenin zitten. Om die reden en om het aantal bloeibare twijgen te vergroten (iedere afgesnoeide tak geeft twee nieuwe bloeibare takken) worden de takken ieder voorjaar kort afgesnoeid (tot op 1 a 2 cm). Er vormt zich dan een zogenaamd takkengestel dat ieder jaar opnieuw uitloopt.

Bloeitijd: juli-augustus.

Grondsoort: Alle grondsoorten.

Standplaats: Volle zon, niet te winderig. Vlinders zijn geen liefhebbers van veel wind.

Hoogte: Een vlinderstruik wordt ongesnoeid tussen de 3 en 4 meter hoog.

Foto: Bloeiende blauwe Vlinderstruik.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Roze Vlinderstruik - Buddleja davidii 'Pink Delight’

Roze-Vlinderstruik-Buddleia-davidii-Pink-Delight

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zich openstelde voor kwetsbare medemens en daardoor groeide en bloeide tijdens het leven. Roze was een favoriete kleur.

Kenmerken: 
De plant heeft zijn naam niet voor niets gekregen, de vlinderstruik is een echte vlinderlokker. Vooral de dagpauwoog, kleine vos en koolwitjes zitten er graag en lang nectar te drinken. In het zuiden van ons land is ook de koninginnenpage een regelmatige bezoeker. Minder bekend is dat de struik ook ’s nachts in trek is. De gamma-uil, een trekvlindertje uit Zuid-Europa is in juli met vele duizenden in Nederland aanwezig en overdag zie je ze ook al regelmatig vliegen. Als het donker wordt zijn ze rondom de bloeiende vlinderstruik bloemen te vinden. Deze nachtvlinder gaat er niet vaak echt op zitten, maar hangt er een beetje voor terwijl hij met zijn voorpoten probeert wat houvast te krijgen. Ondertussen verdwijnt de lange roltong diep in de bloem om er maar zoveel mogelijk voedsel uit te halen. Snoeien kan ieder voorjaar. Er vormt zich dan een zogenaamd takkengestel dat ieder jaar opnieuw uitloopt.

Bloeitijd: juli-september

Grondsoort: Alle grondsoorten.

Standplaats: Volle zon, niet te winderig. Vlinders zijn geen liefhebbers van veel wind.

Hoogte: Een vlinderstruik wordt ongesnoeid tussen de 200 en 250 cm hoog.

Foto: Tak van bloeiende Roze Vlinderstruik.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Rode Vlinderstruik- Buddleja davidii 'Royal Red'

Rode-Vlinderstruik-Buddleia-davidii-Royal-Red

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zich openstelde voor kwetsbare medemens en daardoor groeide en bloeide tijdens het leven. De kleur rood kenmerkte deze persoon.

Kenmerken: 
Buddleja davidii 'Royal Red' bloeit overdadig met purperrode pluimen. De plant heeft zijn naam niet voor niets gekregen. De vlinderstruik is een echte vlinderlokker. Vooral de dagpauwoog, kleine vos en koolwitjes zitten er graag en lang nectar te drinken. In het zuiden van ons land is ook de koninginnenpage een regelmatige bezoeker. Minder bekend is dat de struik ook ’s nachts in trek is. De gamma-uil, een trekvlindertje uit Zuid-Europa is in juli met vele duizenden in Nederland aanwezig en overdag zie je ze ook al regelmatig vliegen. Als het donker wordt zijn ze rondom de bloeiende vlinderstruik bloemen te vinden. Deze nachtvlinder gaat er niet vaak echt op zitten, maar hangt er een beetje voor terwijl hij met zijn voorpoten probeert wat houvast te krijgen. Ondertussen verdwijnt de lange roltong diep in de bloem om er maar zoveel mogelijk voedsel uit te halen. Buddleja davidii 'Royal Red' bloeit op 1-jarig hout en kan het beste in april, na de vorst, gesnoeid worden. U kunt de hele struik terugsnoeien op circa 50 tot 60 cm boven de grond.

Bloeitijd: juli-augustus.

Grondsoort: Alle grondsoorten.

Standplaats: Volle zon, niet te winderig. Vlinders zijn geen liefhebbers van veel wind.

Hoogte: Een vlinderstruik wordt ongesnoeid tussen de 150 tot 250 cm hoog.

Foto: Bloeiende Rode Vlinderstruik.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Witte Vlinderstruik - Buddleja davidii 'White Profusion'

Witte-Vlinderstruik-Buddleia-davidii-White-Profusion

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die zich openstelde voor kwetsbare medemens en daardoor groeide en bloeide tijdens het leven. Wit was zijn of haar favoriete kleur.

Kenmerken: 
Buddleja davidii 'White Profusion' bloeit in de periode juli-augustus met witte pluimen. De plant heeft zijn naam niet voor niets gekregen. De vlinderstruik is een echte vlinderlokker. Vooral de dagpauwoog, kleine vos en koolwitjes zitten er graag en lang nectar te drinken. In het zuiden van ons land is ook de koninginnenpage een regelmatige bezoeker. Minder bekend is dat de struik ook ’s nachts in trek is. De gamma-uil, een trekvlindertje uit Zuid-Europa is in juli met vele duizenden in Nederland aanwezig en overdag zie je ze ook al regelmatig vliegen. Als het donker wordt zijn ze rondom de bloeiende vlinderstruik bloemen te vinden. Deze nachtvlinder gaat er niet vaak echt op zitten, maar hangt er een beetje voor terwijl hij met zijn voorpoten probeert wat houvast te krijgen. Ondertussen verdwijnt de lange roltong diep in de bloem om er maar zoveel mogelijk voedsel uit te halen. U kunt de hele struik terugsnoeien op circa 50 tot 60 cm boven de grond. Zodra het warmer wordt ontwikkelen de nieuwe uitlopers van Buddleja davidii 'White Profusion' zich snel. Alleen de uitgebloeide pluimen wegknippen in het seizoen zal verlenging van de bloei geven. De laatst bloeiende pluimen kunt u laten staan tot het volgende voorjaar zodat de plant niet zo kaal oogt.

Bloeitijd: juli-augustus.

Grondsoort: Alle grondsoorten.

Standplaats: Volle zon, niet te winderig. Vlinders zijn geen liefhebbers van veel wind.

Hoogte: Een vlinderstruik wordt ongesnoeid tussen de 200 en 250 cm hoog.

Foto: Bloeiende Witte Vlinderstruik.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 30,00 incl. 9% BTW.  

Krentenboompje – Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’

Krentenboompje-amelanchier-alnifolia-Obelisk

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die tegen wat tegenwind kende en desalniettemin zeer vrijgevig was, ook al is de term ‘krent’ daar in tegenspraak mee. Wit was een favoriete kleur van deze persoon. Kon best uitbundig zijn in de bloei van zijn of haar leven. 

Kenmerken: 
De krentenboom is een kleine zuilvormige boom. De bloei is uitbundig in trossen en wit van kleur. De zwarte vrucht van deze zuilvormige krent vormt zich in augustus september. De soort is goed windbestendig.

Bloeitijd: april-mei

Grondsoort: alle grondsoorten, liefst wat kalkrijk

Standplaats: Zon, halfschaduw

Hoogte: Na 10 jaar is de het krentenboompje tot 5 meter hoog. Snoeien kan ook prima om het korter dan dat te houden.

Foto: Krentenboompje in volle bloei

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 40,00 incl. 9% BTW.  

Japanse esdoorn – Acer palmatum ‘Atropurpureum'

Japanse esdoorn Acer palmatum altropurpureum

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die van de zomer hield, opviel in de massa door uiterlijk en innerlijk. Iemand die in de herfst van zijn of haar leven kleur aan het leven gaf. Maar ook voor iemand die voor zichzelf kon zorgen, daarbij niet veel nodig had van anderen. Iemand wiens handen je je positief herinnert.

De Japanse betekenis voor esdoorn is bescherming tegen onheil. In de Keltische cultuur staat de esdoorn symbool voor onafhankelijkheid.

Kenmerken: 
‘Palatum’ betekent handvormig en dat verwijst naar de vorm van het blad van deze sierlijke heester. Vooral de felle rode kleur in de herfst doet de Japanse esdoorn opvallen in dat jaargetijde. Onderhoudsarme plant die goed solitair kan groeien maar het ook mooi doet met siergrassen om zijn Japanse oorsprong te meer laten blijken.

Bloeitijd: mei

Grondsoort: luchtige, goed doorlatende grond die lichtzuur mag zijn.

Standplaats: Volle zon, in de schaduw verkleurt het blad van rood naar groen.

Hoogte: Na 10 jaar is de Japanse esdoorn 4- tot 5 meter hoog. Snoeien kan ook prima om het korter dan dat te houden.

Foto: Felrode bladeren van een Japanse esdoorn in de herfst

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Groene dwerg esdoorn – Acer palmatum dissectum

groene-dwerg-esdoorn-acer-palmatum-dissectum

Voor wie:
Ter Ter herinnering aan iemand die van de zomer hield, opviel in de massa door uiterlijk en innerlijk. Iemand die in de herfst van zijn of haar leven kleur aan het leven gaf. Maar ook iemand die voor zichzelf kon zorgen, daarbij niet veel nodig had van anderen. Iemand wiens handen je je positief herinnert.

De Japanse betekenis voor esdoorn is: bescherming tegen onheil. In de Keltische cultuur staat de esdoorn symbool voor onafhankelijkheid. 

Kenmerken: 
‘Acer palmatum dissectum is een hele langzame groeier. De Acer palmatum dissectum wordt uiteindelijke maximaal circa 250 cm hoog. De Acer palmatum dissectum houdt van humus en vochthoudend grond maar de bodem dient wel voldoende waterdoorlatend te zijn. De groene dwerg Esdoorn kan het beste op een beschut plaats worden geplant. En het liefst staat de Rode dwerg Esdoorn in de halfschaduw zodat het donkere blad beschermd is tegen felle zon. In de zomermaanden kunt u de boom licht bij snoeien.

Bloeitijd: april met onopvallende witte bloemen

Grondsoort: alle grondsoorten, geen kleigrond

Standplaats: Volle zon, niet te winderig.

Hoogte:
Een groene dwerg Esdoorn wordt zonder snoeien maximaal circa 250cm hoog, maar is ook goed korter te houden, met goed snoeien.

Foto: Mooi groene bladeren van een groene dwerg esdoorn

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte jonge struik: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Zevenzonenboom – Heptacodium miconioides

Zevenzonenboom-Heptadocium-miconioides

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die veel (schoon-)zonen had, niet per sé zeven uiteraard. Iemand die geen problemen had met de winter. Iemand die een opvallende verschijning had en van sieraden hield.

Kenmerken:
Heptacodium miconioides is een prachtige, nog vrij onbekende bladverliezende sierheester/ kleine boom. De Zevenzonenboom wordt drukbezocht door allerlei insecten. Heptacodium miconioides heeft een decoratieve bast. De standplaats dient zonnig tot licht beschaduwd te zijn. Heptacodium miconioidesis volkomen winterhard.

Bloeitijd: In augustus september verschijnen de witte bloemen in dichte pluimen

Grondsoort: alle grondsoorten

Standplaats: Zon/half schaduw

Hoogte: Na 10 jaar 3 tot 5 meter.

Foto: bloeiende struik/boom van ongeveer 5 jaar

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.

Levertijd:
Op aanvraag

Gele Koernoelje - Cornus mas

Gele-Koernoelje-Cornus-mas

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die van fruit hield, die van de winter hield, maar ook van het vroege voorjaar genoot.

Kenmerken:
Cornus mas of gele kornoelje is meestal een kleine boom of een flinke struik en wordt meestal als vruchtboom aangeplant, hoewel de gele bloemen in het vroege voorjaar ook sierwaarde hebben. Na een aantal jaren treedt de eerste bloei op en kunnen ook de eerste vruchten verwacht worden. De vruchten zijn eetbaar. De plant wordt daarom ook wel eetbare kornoelje genoemd. De blad kleuring in de herfst is oranjerood. Deze plant is zeer winterhard tot -35 graden Celsius.

Bloeitijd: Afhankelijk van het weer kan van begin februari tot ver in april van de gele bloemenpracht genoten worden.

Grondsoort: Goede tuingrond. Niet te nat.

Standplaats: Zon, Halfschaduw, schaduw.

Hoogte: De gele kornoelje struik wordt maximaal 6 meter en heeft een brede kroon. Als boom is deze piramidaal en 6 meter hoog.

Foto: Cournus mas heester in bloei (voor boom zie internet afbeeldingen).

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.

Beverboom - Magnolia loebneri 'Merril'

Beverboom-roze-bloesem-Magnolia-loebneri-Leonard-Merril

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die op latere leeftijd tot volle bloei kwam, hield van roze en jarig was in april/mei of aan die periode in het jaar goede herinneringen had (vakantie of zo). Iemand die geen problemen had met de winter als jaargetijde.

Kenmerken
Op jonge leeftijd bloeit deze magnolia niet rijk, maar eenmaal op leeftijd is het een rijkbloeiende boom. Na de bloei verschijnen donkerrode zaaddozen. Bij rijping komt het rozerode zaad naar buiten. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De boom is zeer winterhard. Alleen bij late nachtvorst kunnen bloemen aangetast worden.

Bloeitijd: April-mei.

Grondsoort: Alle grondsoorten.

Standplaats: Zon/half schaduw.

Hoogte na 10 jaar: 3 tot 5 meter. De magnolia wil bij niet snoeien wel breed uitlopen.

Foto: Volwassen Magnolia loebneri 'Merril' heester in bloei.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  

Beverboom - Magnolia loebneri Leonard Messel

Beverboom-loebneri-Leonard-Messel-Magnolia-loebneri-Leonard-Messi

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die op latere leeftijd tot volle bloei kwam, hield van roze en jarig was in april/mei of aan die periode in het jaar goede herinneringen had (vakantie of zo). Iemand die geen problemen had met de winter als jaargetijde.

Kenmerken
Op jonge leeftijd bloeit deze magnolia niet rijk, maar eenmaal op leeftijd is het een rijkbloeiende boom. Na de bloei verschijnen donkerrode zaaddozen. Bij rijping komt het rozerode zaad naar buiten. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De boom is zeer winterhard. Alleen bij late nachtvorst kunnen bloemen aangetast worden.

Bloeitijd: half april-mei.

Grondsoort: Vochthoudende humusrijke, luchtige, licht zurige grond.

Standplaats: Zon

Hoogte na 10 jaar: 3 tot 6 meter. De magnolia wil bij niet snoeien wel breed uitlopen.

Foto: Volwassen Magnolia loebneri 'Leonard Messel' heester in bloei.

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 35,00 incl. 9% BTW. 

Beverboom - Magnolia Brooklynensis ‘Yellow Bird’

Beverboom-magnolia-brooklynensis-yellow-bird

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die op latere leeftijd tot volle bloei kwam, het leven van de zonnige kant bekeek, ook als er wat tegenwind was. Iemand die jarig was in mei/juni of aan die periode in het jaar goede herinneringen had. Iemand die geen problemen had met de winter als jaargetijde.

Kenmerken
Op jonge leeftijd bloeit deze magnolia niet rijk, maar eenmaal op leeftijd is het een rijkbloeiende boom met een piramidale tot eivormige kroon. Na de bloei verschijnen gele zaaddozen. De heldergele bloemen zijn 7,5 tot 10 cm groot. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De boom is zeer winterhard. Kan goed in de wind staan.

Bloeitijd: vanaf april, half mei gaan bloemen volledig open tot begin juni

Grondsoort: kleigrond, lemige grond, zandgrond, veengrond, zure grond

Standplaats: Zon

Hoogte na 10 jaar: 5 tot 10 meter.

Foto: Bloem nog enigszins in de knop van de Magnolia Brooklynensis ‘Yellow Bird’

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 40,00 incl. 9% BTW.  

Beverboom - Magnolia stellata ‘Rosea’

Beverboom--Magnolia-stellata-rosea-Magnolia-stellata-rosea

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die op latere leeftijd tot volle bloei kwam, hield van zachte kleuren zoals roze. Iemand die jarig was in maart/april of aan die periode in het jaar goede herinneringen had. Iemand die geen problemen had met de winter als jaargetijde.

Kenmerken
Op jonge leeftijd bloeit deze magnolia niet rijk, maar eenmaal op leeftijd is het een rijkbloeiende boom met stervormige bloemen. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De boom is zeer winterhard. Kan goed in de wind staan.

Bloeitijd: maart-april

Grondsoort: alle grondsoorten

Standplaats: Zon

Hoogte na 10 jaar: 2 tot 2,5 meter.

Foto: Bloem van de Magnolia stellata ‘Rosea’

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 40,00 incl. 9% BTW.

Beverboom - Magnolia stellata

beverboom-stellata-magnolia-stellata

Voor wie:
Ter herinnering aan iemand die wat later in het leven tot bloei kwam, hield van wit. Iemand die jarig was in april of aan die periode in het jaar goede herinneringen had. Iemand die geen problemen had met de winter als jaargetijde.

Kenmerken
Op jonge leeftijd bloeit deze ‘stermagnolia’ niet rijk, maar eenmaal op leeftijd is het een rijkbloeiende boom met stervormige bloemen. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De boom is zeer winterhard. Kan goed in de wind staan.

Bloeitijd: april

Grondsoort: alle grondsoorten, niet te nat

Standplaats: Zon

Hoogte na 10 jaar: 2 tot 2,5 meter.

Foto: De Magnolia stellata na een aantal jaren

Prijs van de speciaal voor de Bios Urn™ gekweekte zaailing: 
€ 35,00 incl. 9% BTW.  
Wednesday the 24th - Copyright BiosUrna 2015 - 2018 - Bios Urn voor dieren